Geregeld krijgen we de vraag: “Mag ik een antropoloog interviewen over onderwerp x?” of  “Is er een antropoloog bereid om een paper in te dienen?”. Omdat deze vragen te kunnen beantwoorden bundelen we de verzoeken op deze pagina. Heb jij een activiteit, project, boek of idee waar je een antropoloog bij wilt betrekken? Stuur dan een mailtje naar webredactie@antropologen.nl!


Geef ouderen een lesje antropologie!

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) is op zoek naar studenten culturele antropologie / net afgestudeerde cultureel antropologen!
Lijkt het jou leuk om jouw pas geleerde kennis te delen met ouderen? OGJG organiseert interactieve colleges voor ouderen gegeven door studenten. Colleges culturele antropologie worden altijd heel erg interessant gevonden! Wil jij graag je presentatievaardigheden verbeteren? En wil jij bijdragen aan het welzijn van ouderen? Wacht dan niet langer en meld je aan! Voor meer info en het aanmeldformulier kijk op www.ogjg.nl.Geef een voordracht bij onthulling beeld van Navid Nuur

Wij zoeken een antropoloog/etnograaf die op 19 december een korte voordracht kan geven bij een nieuw te onthullen beeld van de kunstenaar Navid Nuur in de binnenstad van Den Haag.
Het gaat erom om op het beeld te reflecteren vanuit het perspectief van de niet westerse kunst. Wat zijn bijvoorbeeld overeenkomsten in gebruik en relatie tot omgeving en individu?
Er zal van tevoren uiteraard een gesprek gevoerd worden met de kunstenaar. Honorarium in overleg.

Geïnteresseerd? Mail naar: akruijsen@stroom.nl.Gezocht: de nieuwe generatie antropologen

Geïnspireerd door de Dag van de Antropologie 2018 heeft klinisch-systemisch antropoloog Dirck van Bekkum contact gezocht met de ABv. Hij schreef op zijn LinkedIn pagina het stuk “Onze plek, van vóór het antropoceen, terugvinden”, een ode aan antropoloog David Maybury-Lewis en diens documentaireserie “Millennium: Tribal Wisdom and the Modern World”. Het stuk eindigt met een oproep aan antropologen in Nederland om samen te komen en (aan de hand van de serie) hedendaagse maatschappelijke/antropologische kwesties te bespreken. Dirck is op zoek naar de ‘nieuwe generatie antropologen’ en de thema’s die hen bewegen. De insteek is om met ‘passie, actie, toepassing en engagement’ naar de onderwerpen te kijken en op die manier tot actie te komen.
Lijkt dit je interessant? Mail dan naar webredactie@antropologen.nl en jaag samen met Dirck en de ABv op een open en creatieve manier je interesses na!