No business without battle – De wereld van de VOC

Bijna tweehonderd jaar lang – van 1602 tot 1798 – heerst de Verenigde Oost-Indische Compagnie over de handel in het oostelijke deel van de wereld. Dat omvangrijke handelsrijk kan alleen met behulp van een grote papierstroom worden bestuurd vanuit de Republiek. Het Nationaal Archief bewaart een groot deel van het uitgebreide VOC-archief dat er nu nog is. Deze schat aan informatie vormt al jarenlang een unieke bron voor onderzoekers. De VOC-archieven zijn in 2003 door UNESCO op het Memory of the World Register geplaatst – bewijs van de ‘wereldwijde betekenis’ van deze archieven.

In de tentoonstelling De wereld van de VOC ontdekt u een groot aantal van deze schatten. Ga mee op reis langs unieke kaarten, scheepsjournalen, brieven, tekeningen en nog veel meer. En laat u aan de hand van persoonlijke verhalen meenemen door de geschiedenis van de VOC.

Entreeprijzen:

  • Volwassenen € 5,-
  • 65+/studenten/CJP/uitpas e.d. € 3,-
  • Kind tussen 12 en 18 jaar € 3,-
  • Kind onder 12 jaar gratis
  • ICOM, Museumkaart en Vrienden gratis

Klik hier voor mee informatie.

EXTRA:

Veel Nederlanders stammen af van een VOC-opvarende, maar zijn zich hier niet van bewust. Het Nationaal Archief interviewde nakomelingen die wel weten wie hun voorouders zijn bij de compagnie. Wat betekent dit VOC-verleden vandaag de dag nog voor hen en wat hebben hun voorouders aan erfgoed nagelaten? Wekelijks verschijnt er een nieuw interview.

Klik hier voor de VOC-voorouders interviews.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *