HELP DE UNIVERSITY OF ST. MARTIN!! KLIK HIER 

Nu de orkanen Irma, Jose en Maria Sint Maarten gepasseerd zijn wordt het duidelijk wat er nodig gaat zijn om het land weer op te bouwen. Naast noodhulp wordt onderwijs aangekaart als één van de fundamenten voor wederopbouw. Net als de rest van de infrastructuur op het eiland kampen scholen met immense materiële schade, maar moet bijvoorbeeld ook een oplossing worden gevonden voor vertrokken leraren en een gebrek aan schoolmaaltijden en -uniformen.

Ook voor de University of St. Martin wordt herstel een enorme uitdaging. Toch benadrukt directeur Francio Guadeloupe dat vooral het verwerken van de emotionele schade een langdurig en zwaar proces zal zijn. Guadeloupe is werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam en onderhoudt met de University of St. Martin eveneens een nauwe band met zowel de UvA als de Universiteit Utrecht door samenwerking via de onderzoeksgroep Imagining the Nation in the Classroom.

In de Volkskrant benadrukten Jordi Halfman en Sanne Rotmeijer, één van de onderzoekers van Imagining the Nation in the Classroom, het belang om via wederopbouw te werken aan een gelijkwaardiger koninkrijk. Met dit statement in gedachten, en om steun te betuigen aan vriend en collega Guadeloupe doen de UvA en UU via de onderzoeksgroep een oproep aan iedereen om de Sint Maartense Universiteit financieel bij te staan.

De Antropologen Beroepsvereniging en webredactie van Antropologen.nl staan volledig achter het initiatief van de UvA, UU en Imagining the Nation in the Classroom en roepen alle antropologen (maar ook niet-antropologen, uiteraard) in Nederland en daar buiten op om via onderstaande link mee te werken aan wederopbouw van de University of St. Martin. 

HELP DE UNIVERSITY OF ST. MARTIN!! KLIK HIER 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *