Ruben Reus | Hoofdredacteur

Een website vullen met antropologie, laat dat maar aan mij over! Na mijn vijfjarige bachelortijd met allerhande bestuurs- en commissieactiviteiten heb ik nu een Master Politieke Geografie achter de rug. Maar dat betekent niet dat ik mijn antropologische roots loslaat, integendeel! Met de website wil ik me richten op interactie, het opwekken van discussie en tevens fungeren als doorgeefluik naar meer antropologische kennis en ervaringen. Erg blij ben ik met een groeiende redactie (zowel in aantal als in kunde) die met veel enthousiasme zorgen voor een actuele, informatieve en inspirerende website.

 


Yvonne van der Kooij | Eindredactie & Carrière

In 2014 haaldYvonne vd Kooije ik mijn Bachelor Antropologie in Leiden en inmiddels heb ik mijn Master International Development Studies aan de UvA afgerond. Ik denk graag mee over ontwikkelingsvraagstukken vanuit een antropologisch perspectief, waarbij mijn interesse uitgaat naar onderwerpen als ‘ongelijkheid’, ‘social justice’ en ‘gender & sexual equality’. Binnen de webredactie van de ABV zal ik de functie Webredacteur Stages & Vacatures op me nemen. Ik hoop als lid van de webredactie bij te kunnen dragen aan het toegankelijker maken van antropologie voor een breder publiek in de samenleving!


Charlotte Roosen | Evenementen & Nieuws

thumb_Abv_1024In het oog van de storm van het laatste bachelorjaar van mijn Antropologie opleiding, lijkt het mij een interessante uitdaging om echt het brede vlak van de antropologie te ontdekken. Elke hoek te bekijken, elke steen om te draaien op het enorme draagvlak waarmee de antropologie zich definieert. Enthousiast wil ik helpen met het toegankelijk maken van een levendige website die, in al haar diversiteit, een mooie weerspiegeling kan worden van dit draagvlak! Ik heb altijd al een liefde gehad voor schrijven en verhalen, wat nu perfect gekoppeld kan gaan met mijn passie voor antropologie, die ik graag op de ‘wide world out there’ hoop over te brengen.


Eva Schouten | Communicatie & Samenwerkingsverbanden

In 2015 studeerde ik af met Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Leiden en inmiddels heb ik ook mijn master International Development Studies in Utrecht behaald. Ik deed eerder onderzoek naar eerlijke initiatieven in kleinschalige mijnbouw in Tanzania en naar de voedselzekerheid van gecertificeerde cocoa boeren in Ghana. Ook houd ik me bezig met sociale onderwerpen als ongelijkheid en discriminatie bijvoorbeeld voor kinderen met albinisme in Tanzania. Als  “Webredacteur evenementen en nieuws” houd ik de website up to date met activiteiten die voor antropologen interessant zijn en zet ik elke antropoloog die op welk nieuwsmedium dan ook terecht komt in de spotlight. Ook zal ik zelf inhoud aandragen voor de website, door zelf te schrijven of door contact te leggen met schrijvers.


Gaya Nikolsky | Webdesign


Laura Bakker | Webredacteur & Eindredactie

Erg verrassend is het niet meer, maar ook ik ben afgestudeerd in de antropologie. Tijdens mijn studie schreef ik al graag, en ik zet dit met veel plezier door in deze webredactie. Het liefst houd ik me bezig met het antropologisch duiden van en denken over de Islam en het Midden-Oosten, maar in de redactie zal ik mij als ware taalfanaat vooral bezig houden met eindredactionele zaken. Naast schrijven en redigeren, trek ik er ook graag op uit met mijn camera om verhalen visueel vast te leggen. Kortom, ik kijk er naar uit om samen met mijn webredactiegenoten de komende tijd veel artikelen te schrijven en te plaatsen op antropologen.nl!


Yara van Hamburg | Schrijversnetwerk & Samenwerkingsverbanden

Na mijn bachelor Liberal Arts and Sciences met als hoofdrichting Culturele Antropologie, heb ik de master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan de UU afgerond. Dit pad ontstond door mijn interesse in hoe mensen met elkaar omgaan en samenleven in bepaalde niches. Ik vind het leuk om vanuit antropologisch perspectief te schrijven over de ervaring die past bij hoe zij die bijvoorbeeld de dansvloer of dojo met elkaar betreden, omgaan met elkaar en ervaren wat de activiteit doet voor hun dagelijks leven. Binnen de ABv Webredactie zal ik schrijven, redigeren en kijk ik naar de mogelijkheden om samenwerkingsverbanden te vormen, op zowel multi- als interdisciplinair niveau.


Nikki Geelen | Content coördinator


Schrijversnetwerk

De webredactie wordt ondersteund door een netwerk van schrijvers die op regelmatige basis artikelen en/of audiovisuele bijdragen aanleveren ter publicatie op de website. Wil jij ook deel uitmaken van het schrijversnetwerk? Stuur dan een e-mail – met je CV en een (link met een) proefartikel – naar: schrijversnetwerk@antropologen.nl