Webredactie

Ruben Reus | Hoofdredacteur

Een website vRuben Reusullen met antropologie, laat dat maar aan mij over! Na mijn vijfjarige bachelortijd met allerhande bestuurs- en commissieactiviteiten begin ik komend jaar met de Master Politieke Geografie aan de UvA. Maar dat betekent niet dat ik mijn antropologische roots loslaat, integendeel! Binnen de webredactie hoop ik naast het aanleveren van artikelen via externe auteurs ook zelf regelmatig een bijdrage te leveren. Met de website als geheel wil ik me richten op interactie, het opwekken van discussie en tevens fungeren als doorgeefluik naar meer antropologische kennis en ervaringen. Erg blij ben ik met de kersverse redactie die, samen met een gloednieuw uiterlijk, zal gaan zorgen voor een actuele, informatieve en inspirerende website.


Michael Ghebreab | Hoofdredacteur

FotomikeNadat ik in 2015 mijn Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Leiden heb gehaald, zal ik dit academisch jaar starten met de Master Political Geography aan de UvA. Als hoofdredacteur zal ik mij inzetten om een actueel antropologisch platform te creëren, waar zowel interessante als kritische perspectieven aangeboden zullen worden. Ik ben van mening dat antropologische kennis alleen vergroot kan worden wanneer sociale fenomenen vanuit verschillende invalshoeken bestudeerd worden. Om verschillende perspectieven op de website te bevorderen zal ik – naast antropologen – mensen met verschillende (academische) achtergronden de ruimte bieden om een bijdrage te leveren. Daarnaast zal ik zelf ook bijdragen aan de inhoud op de website. Ik hoop dat deze website een medium kan zijn waar antropologische kennis zich buiten de academische sferen strekt en in de publieke sfeer uitgewisseld en besproken zal worden.


Yvonne van der Kooij | Secretaris / Webredacteur Stages & Vacatures

In 2014 haaldYvonne vd Kooije ik mijn Bachelor Antropologie in Leiden en inmiddels heb ik mijn Master International Development Studies aan de UvA afgerond. Ik denk graag mee over ontwikkelingsvraagstukken vanuit een antropologisch perspectief, waarbij mijn interesse uitgaat naar onderwerpen als ‘ongelijkheid’, ‘social justice’ en ‘gender & sexual equality’. Binnen de webredactie van de ABV zal ik de functie Webredacteur Stages & Vacatures op me nemen. Ik hoop als lid van de webredactie bij te kunnen dragen aan het toegankelijker maken van antropologie voor een breder publiek in de samenleving!


Charlotte Roosen | Webredacteur Evenementen & Nieuws

thumb_Abv_1024In het oog van de storm van het laatste bachelorjaar van mijn Antropologie opleiding, lijkt het mij een interessante uitdaging om echt het brede vlak van de antropologie te ontdekken. Elke hoek te bekijken, elke steen om te draaien op het enorme draagvlak waarmee de antropologie zich definieert. Enthousiast wil ik helpen met het toegankelijk maken van een levendige website die, in al haar diversiteit, een mooie weerspiegeling kan worden van dit draagvlak! Ik heb altijd al een liefde gehad voor schrijven en verhalen, wat nu perfect gekoppeld kan gaan met mijn passie voor antropologie, die ik graag op de ‘wide world out there’ hoop over te brengen.


Eva Schouten | Webredacteur Evenementen & Nieuws

In 2015 studeerde ik af met Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Leiden en inmiddels heb ik ook mijn master International Development Studies in Utrecht behaald. Ik deed eerder onderzoek naar eerlijke initiatieven in kleinschalige mijnbouw in Tanzania en naar de voedselzekerheid van gecertificeerde cocoa boeren in Ghana. Ook houd ik me bezig met sociale onderwerpen als ongelijkheid en discriminatie bijvoorbeeld voor kinderen met albinisme in Tanzania. Als  “Webredacteur evenementen en nieuws” houd ik de website up to date met activiteiten die voor antropologen interessant zijn en zet ik elke antropoloog die op welk nieuwsmedium dan ook terecht komt in de spotlight. Ook zal ik zelf inhoud aandragen voor de website, door zelf te schrijven of door contact te leggen met schrijvers.


Margot van der Meulen | Webredacteur Stages & Vacatures

Het aankomende jaar staat in het teken van het afronden van mijn bachelor Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie in Leiden. Nadat ik een aantal jaren commissie- en bestuurswerk heb verricht, wil ik ook dit laatste jaar niet zonder een extra taak voorbij laten gaan. Vanaf heden zal ik mij, samen met Yvonne, inzetten als Webredacteur Stages & Vacatures. De verschillende invalshoeken die antropologie met zich mee kan brengen is naar mijn idee een zeer belangrijk aspect dat meer naar buiten mag worden gebracht. Ik ga van harte mijn best doen dit mogelijk te maken binnen de webredactie!

 


Hayate Ait Bouzid | Webredacteur & Webdesign

In 2016 hebHayate Ait Bouzid ik mijn Antropologie diploma behaald aan de VU. Ik zal mijn bachelor opvolgen met de Master Social and Cultural Anthropology, waarvoor ik een beurs heb gekregen binnen dezelfde universiteit. Binnen de antropologie ligt mijn interesse bij ontwikkelingskwesties en gender, met name in Marokko en Zuidoost-Azië. Naast mijn liefde voor antropologie hou ik er ook van om mijn creativiteit de vrije loop te laten in het creëren van websites. Mijn rol binnen de webredactie zal het onderhouden van het technische gedeelte van de website zijn. Zo heb ik ook gezorgd voor een nieuwe uitstraling van de website en zal ik artikelen aanleveren via externe auteurs. Hiernaast heb ik ook een eigen onderneming en in de toekomst zou ik die graag willen omzetten in een sociale onderneming waarmee ik iets terug kan doen voor de samenleving.


Schrijversnetwerk

De webredactie wordt ondersteund door een netwerk van schrijvers die op regelmatige basis artikelen en/of audiovisuele bijdragen aanleveren ter publicatie op de website. Wil jij ook deel uitmaken van het schrijversnetwerk? Stuur dan een e-mail – met je CV en een (link met een) proefartikel – naar: webredactie@antropologen.nl