Geregeld krijgen we de vraag: “Mag ik een antropoloog interviewen over onderwerp x?” of  “Is er een antropoloog bereid om een paper in te dienen?”. Omdat deze vragen te kunnen beantwoorden bundelen we de verzoeken op deze pagina. Heb jij een activiteit, project, boek of idee waar je een antropoloog bij wilt betrekken? Stuur dan een mailtje naar webredactie@antropologen.nl!


Open Spots 

De ABv is opzoek naar nieuwe webredactieleden
 English

De Antropologen Beroepsvereniging (ABv) zet zich in voor de belangen van antropologen (en antropologie geïnteresseerden) die in Nederland wonen, werken of studeren. Wij hebben een platform: antropologen.nl. Deze wordt van A tot Z, van content produceren tot aan het vormgeven van de website, gecoördineerd door ons: de ABv Webredactie.

Wij zoeken Eindredacteuren en een Social Media Talent

De webredactie van de ABv is op zoek naar twee nieuwe Eindredacteuren en een Social Media Talent! Het gaat om vrijwillige functies (max 4 u/ week) binnen een klein enthousiast team van antropologen.

Over de functie Eindredacteur

Wil jij deel uitmaken van ons webredactieteam? En wil je je inzetten voor het doel van de ABv, namelijk het bereiken van alle antropologie-geïnteresseerden in Nederland met artikels, vacatures, evenementen, informatie en meer.

Als eindredacteur zorg jij voor de perfecte content. Je levert feedback aan schrijvers en redigeert, herschrijft en voorziet artikelen van een originele introductie. Jij zorgt ervoor dat aangeleverde teksten klaar zijn voor publicatie en dat ze ons publiek bereiken via de juiste social media kanalen.

Hou je ervan om anderen te helpen hun werk te perfectioneren? Weet jij grammaticale en tekstuele fouten te onderscheiden en daarbij zowel kritiek als positieve feedback te formuleren?

Reageer dan snel door een mail te sturen naar: webredactie@antropologen.nl  


Over de functie Social Media Talent

Ben je een kei in social media en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Dan zijn wij ook op zoek naar jou!

De ABv Webreactie is aan het vernieuwen en wil dit graag ook in de relatie met social media doen! Daarom zijn wij op zoek naar een Social Media Talent. 

Wil jij deel uitmaken van ons webredactieteam en je inzetten voor het doel van de ABv: het bereiken van alle antropologie geïnteresseerden in Nederland met artikels, vacatures, tips, informatie en meer?

Als social media talent ben je verantwoordelijk voor de positionering van de Abv – via al onze social media-kanalen (in ieder geval: Instagram en Facebook). Je kunt snel schakelen en je hebt de ambitie om nieuwtjes op antropologie gebied zo snel mogelijk te delen met de doelgroep. Je wil niks liever dan de Abv social media kanalen dé inspiratiebron te maken voor Antropologie in Nederland en internationaal.

Wie zoeken wij?

  • Ervaring met social media (Instagram en Facebook)
  • Passie voor culturen, weet wat er speelt op Antropologie gebied
  • Creatief
  • Affiniteit met fotografie en video
  • Communicatief sterk, enthousiast & outgoing!
  • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van social media: nieuwsgierig en leergierig

Herken je jezelf in bijna alle aspecten? En wil je ons team versterken?

Vertel ons dan je verhaal/ motivatie via Instastory of via een persoonlijk videobericht in een FacebookMessage.Externe posities


Call for Chapter Proposals: Exploring Ibero-american Youth Street Cultures in the 21st century.
Creativity, Resistance and Transgression in the City.

MORE INFO

The editors are strongly committed to producing up an anthology showing a holistic, transnational and original approach to the different youth street cultures in today’s 21st century cities of the Ibero American world, ensuring a high diversity of geographical and social/cultural research contexts. Contributions should focus on one, two or multiple spatial contexts (the public space, the street, the city) by emphasizing the different economic, social, cultural, symbolic specificities of youth cultures (including gender, sexuality and ethnicity) in their particular urban contexts.

The editors welcome contributions from any field of social sciences (including interdisciplinary and/or intersectional areas) and should focus on any of the following subjects (but not limited to them):

 Youth and the city in Latin and Ibero-American contexts
 Youth, the street and forms of transgression
 Youth and street creativity
 Youth, the street and forms of resistance and activism
 Analysis of specific youth street cultures in the Ibero-American world
 Ibero-American migrations, diaspora and hybrid youth cultures
 Youth, surveillance and oppression in Ibero-American cities
 Peripheral youth in Ibero-American cities
 ConnectionsCross Your Borders zoekt stagiair

Cross Your Borders is een jongerenorganisatie die interactieve onderwijsprojecten over mondiale onrechtvaardigheid organiseert op meer dan 250 middelbare scholen in heel Nederland. We bieden vier projecten aan: Cross Your Borders, Globaland, Breaking News en Company FunFair. Daarnaast organiseren we indrukwekkende jongerenreizen naar ontwikkelingslanden onder de naam Fairaway. Ons doel is om jongeren bewust te maken van onrecht in de wereld en ze enthousiast te maken om hiertegen in actie te komen. Dit willen we samen met jou bereiken!

Meer weten? Check deze link.Call for Papers 2019 – Journal SOCIOLOGIA ON LINE

SOCIOLOGIA ON LINE is the journal of the Portuguese Sociological Association. It has an open access policy and publishes original research on Social Sciences and reflections on the development of Sociology. Scientific papers can be written in English, Portuguese, Spanish, French or Italian and will be independently evaluated by at least two experts. In addition, SOCIOLOGIA ON LINE uses double-blind peer review, which means that the identities of the authors are concealed from the reviewers, and vice versa.

The Journal is indexed in Latindex, ERIH PLUS, DRJI and OAJI.net, and is qualified in Qualis-Capes (Brazil). Is under review  in SHERPA/RoMEO, The Publication Forum (Finland) and SciELO Portugal. Guide for authors is available on the following link: Submission Guidelines.

SOCIOLOGIA ON LINE further accepts proposals for special issues. Guide for special issues is available on the following link: Guidelines for Special Issues.

Timeline for Submissions in 2019: This Call for Papers is continuously open. Publications aiming to be considered for 2019 should follow the schedule:

•       1st Issue: January 31st 2019
•       2nd Issue: April 30th 2019
•       3rd Issue: August 31st 2019

Papers should be sent to the following email: sociologiaonline@aps.ptKennisinstituut Veroudering  zoekt een stagiaire

Wij doen een Antropologisch onderzoek naar het fenomeen zorg in de wijk.
Het onderzoek is maatschappelijk relevant omdat er inmiddels 400.000 mensen in de wijkzorg werken, zonder dat er een studie is gedaan naar wat Wijkzorg is. Het meeste onderzoek gaat over het optimaliseren van bedachte oplossingen, zonder dat het probleem helder is.
Wij verwachten dat de antropologische insteek veel te bieden heeft omdat het gezien zijn traditie zich meer bezig houdt met fenomenen te beschrijven vanuit verschillende perspectieven dan ze te passen in een dominante cultuur.
Voor deelonderzoeken op dit gebied zoeken we 3de / 4de jaars stagiaires van de studie Antropologie.
De stagiaire:
 • Heeft kennis van sociaal constructivistische theorieën.
 • Is bekend met participatief en kwalitatief onderzoek.
 • Is bekend met de methode zoals ontwikkeld door Michel Foucault die je Archeologie van de kennis zou kunnen noemen.
 • Kan goed met mensen omgaan.
 • Werkt aan dit onderzoek als een stagaire conform de richtlijnen van het instituut waar hij of zij studeert en als student.

Contact via martijn@thefaketory.org / 0619957686. Ons kenniscentrum zit op de Omval 427 in Amsterdam.Geef ouderen een lesje antropologie!

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) is op zoek naar studenten culturele antropologie / net afgestudeerde cultureel antropologen!
Lijkt het jou leuk om jouw pas geleerde kennis te delen met ouderen? OGJG organiseert interactieve colleges voor ouderen gegeven door studenten. Colleges culturele antropologie worden altijd heel erg interessant gevonden! Wil jij graag je presentatievaardigheden verbeteren? En wil jij bijdragen aan het welzijn van ouderen? Wacht dan niet langer en meld je aan! Voor meer info en het aanmeldformulier kijk op www.ogjg.nl.Gezocht: de nieuwe generatie antropologen

Geïnspireerd door de Dag van de Antropologie 2018 heeft klinisch-systemisch antropoloog Dirck van Bekkum contact gezocht met de ABv. Hij schreef op zijn LinkedIn pagina het stuk “Onze plek, van vóór het antropoceen, terugvinden”, een ode aan antropoloog David Maybury-Lewis en diens documentaireserie “Millennium: Tribal Wisdom and the Modern World”. Het stuk eindigt met een oproep aan antropologen in Nederland om samen te komen en (aan de hand van de serie) hedendaagse maatschappelijke/antropologische kwesties te bespreken. Dirck is op zoek naar de ‘nieuwe generatie antropologen’ en de thema’s die hen bewegen. De insteek is om met ‘passie, actie, toepassing en engagement’ naar de onderwerpen te kijken en op die manier tot actie te komen.

Lijkt dit je interessant? Mail dan naar webredactie@antropologen.nl en jaag samen met Dirck en de ABv op een open en creatieve manier je interesses na!