Werkgroep Antropologie en de Arbeidsmarkt

De afstand van de antropologie-opleiding tot de arbeidsmarkt is nog te groot. De werkgroep arbeidsmarkt heeft als doel om de werkpraktijk van antropologen dichterbij de academische onderzoekspraktijk te brengen.

Graag willen wij de rijkdom van de diverse werkgebieden en rollen zichtbaar maken waarin antropologen aan de slag gaan. Zowel bij overheden, het onderwijs, zorg en welzijn, musea en culturele instellingen, maar ook het commerciële bedrijfsleven biedt ruime mogelijkheden om de kennis en vaardigheden van de studie antropologie toe te passen. Rollen waarin veel antropologen actief zijn variëren van onderzoeker, consultant, bedrijfsadviseur, beleidsadviseur, beleidsmedewerker, educatief medewerker, teammanager, projectleider tot coach.

De werkgroep biedt een platform voor verbinding en kruisbestuiving en we nodigen antropologen in de werkpraktijk uit om hun kennis en ervaring uit te wisselen met studenten van de universiteiten in Nederland. Een manier zou kunnen zijn om meer stageplaatsen te stimuleren voor studenten antropologie.

Wil je je ervaring en expertise delen, of wil je meehelpen de doelen van de werkgroep te verwezenlijken, neem dan contact op met met de werkgroep: arbeidsmarkt@antropologen.nl.

Lees hier meer over de activiteiten van de Werkgroep Antropologie en de Arbeidsmarkt: