Vacature (vrijwillig): Webredacteur Antropologen Beroepsvereniging

De ABv behartigt de belangen van antropologen die in Nederland wonen, werken en studeren. In het bestuur zitten docenten, andere werkende antropologen en een vertegenwoordiger van de LaSSA (Landelijke Samenwerking Studenten Antropologie).

Ons doel

Het doel van de ABv is om antropologen samen te brengen, waardoor de antropologie als discipline meer aansluiting krijgt in de maatschappij. Tevens zal het voor studenten en pas afgestudeerden makkelijker worden hun toekomstige rol in de maatschappij te leren kennen wanneer zij een band onderhouden met andere antropologen die al een plek hebben gevonden op de arbeidsmarkt. Kortom, leden van de ABv krijgen met hun lidmaatschap toegang tot een uitgebreid netwerk waarbinnen zij kennis kunnen opdoen en waardevolle contacten kunnen onderhouden.

Naast het algemeen bestuur wordt de ABv draaiende gehouden door een webredactie. Wij zijn op zoek naar enthousiaste antropologen (in spe) die aan de webredactie bij willen dragen.

Functieomschrijving

Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van de webredactie van de Antropologen Beroepsvereniging (ABv)? Als webredacteur kun je je inzetten op verschillende manieren. Je kunt zelf beslissen wat goed bij jou past en waar je graag input aan wil geven. Een aantal voorbeelden:

 • Onze socialmediakanalen voorzien van relevante content
 • Het verder ontwikkelen van de richting van de webredactie (veel brainstormen)
 • Het schrijven en publiceren van artikelen, recensies of interviews (redactiewerk)
 • De nieuwsbrief voor leden van de ABv opstellen
 • De website antropologen.nl verbeteren
 • Meetings voorzitten (1 keer per maand)
 • Mailbox beheren/mails beantwoorden (wekelijks)
 • Meedenken over of organiseren van webinars

Wie wij zoeken

Wij zoeken verschillende enthousiastelingen met een hart voor antropologie, van studenten tot afgestudeerde antropologen. Het zou fijn zijn als je:

 • Ervaring hebt met WordPress en/of Mailchimp (geen vereiste)
 • Ervaring hebt met social media (Facebook, Instagram, LinkedIn; geen vereiste)
 • Eens per maand de meeting kunt bijwonen
 • Je kunt inzetten voor een paar uur per week

De functie is op vrijwillige basis en biedt leuke kansen om te netwerken en je verder te ontwikkelen in het antropologische veld. Je kunt je op verschillende vlakken verdiepen, laten inspireren of zelf initiatieven nemen: veel is mogelijk!

Geïnteresseerd? 

Mail ons een korte motivatie en introductie van jezelf naar: webredactie@antropologen.nl. Wie weet tot ziens!


Eline Hoogeweij | Community Manager 

Tijdens mijn bachelor en master in sociaal-culturele antropologie aan de VU heb ik verschillende onderzoeken uitgevoerd omtrent etniciteit, burgerinitiatieven, sociale samenhang en duurzaamheid. Binnen de ABv Webredactie beheer ik de socialmediakanalen en website om mede-antropologen en andere geïnteresseerden op de hoogte te stellen van interessante en relevante artikelen, vacatures, evenementen et cetera. Daarnaast wil ik mij inzetten voor meer bekendheid van ons mooie vakgebied.


Hilde Beune | Content Coordinator

Van jongs af aan verwonderd en gefascineerd door culturen, daarop is zij culturele antropologie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie heeft zij zich gericht op identiteit, conflict en gender. Nog altijd benadert zij de wereld met een open blik. Binnen de redactie richt zij zich op de contentcoördinatie, om hopelijk anderen te inspireren en meer bekendheid voor antropologie te creëren.


Lotte Wildeboer | Webbeheerder

Binnen de webredactie houdt Lotte zich bezig met het beheer van de website antropologen.nl. Hierbij gaat het om technische updates, maar ook om het verbeteren en vernieuwen van de opmaak en content.