Iedere maand kun je de blogreeks ‘Antropologen@work’ online volgen via onze kanalen. In deze nieuwe reeks krijg je simpel en snel een inkijkje in het werk van antropologen in Nederland en daarbuiten. Antropologen@work is een samenwerking tussen LaSSA, Tijdschrift Cul en de Antropologen Beroepsvereniging.

Blog #1 is een gesprek met Anne Kennes (26), zij werkt als jeugdconsulent bij een gemeente.

Blog #2 is een interview met Inemarie Dekker, oprichtster van iMPACT direct. Dit is een ontwikkelingsorganisatie die geld ophaalt en dit direct doneert aan NGO’s in Afrika. Zo komen de donaties echt terecht waar ze nodig zijn. Inemarie laat zien dat je de vaardigheden die je bij Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies leert op veel verschillende manieren kan inzetten en dat je hiermee mensen over de hele wereld kan helpen.

In blog #3 gaan we in gesprek met Manouk Kipuw (25). Zij werkt als redacteur bij BNNVARA en werkte onder andere mee aan de Racisme Kennistest.

Blog #4 is een gesprek met Rutger Vaartjes. Rutger heeft Culturele Antropologie gestudeerd in Leiden en zijn master afgerond in Utrecht. Sinds dit jaar werkt Rutger bij Stichting Burennetwerk in Amsterdam, waar hij bewoners met hulpvragen verbindt aan bewoners die hulp aanbieden. Luister naar het verhaal van Rutger waarin hij onder andere vertelt hoe hij aan deze baan is gekomen.

Voor blog #5 interviewen we Karin Kauw. Karin is opbouwwerker bij Stichting Eigenwijks in Nieuw-West. Karin kwam er na haar studie achter dat je voor antropologie niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen, ook op de hoek van de straat is genoeg te zien.

Beluister de hele blogreeks op ons YouTube-kanaal!